“In vrijheid verbonden” is het motto van de landelijke campagne, waarmee landelijke leiders van levensbeschouwelijke stromingen in Nederland de bevolking oproepen tot een respectvolle omgang met elkaar. Het platform Levensbeschouwing in Kleurrijk Fryslân ondersteunt deze verklaring.

Tijdens de Kleurrijke Viering van de 21e maart, internationale dag tegen racisme, op 21 maart 2007 in de Bonifatiuskerk te Leeuwarden heeft Kleurrijk Fryslân het startsein gegeven voor een actie om ook in Friesland breed draagvlak te creëren voor deze verklaring. Ter plekke is deze verklaring ondertekend door de medewerkers aan deze vieringen en aanwezige organisatie:

Ds. Corry Nicolay vanuit de Christenen
Pandita Bisnoewatie Jankie vanuit de Hindoes
Hans ten Houten vanuit de Humanisten
Rabbi Jacob de Leeuwe vanuit de Joden
Imam Mustafa Onlü vanuit de Moslims
Sandra Roza vanuit Kleurrijk Fryslân
Ruud Lolkema vanuit Solidair Friesland
Wietske Tinga vanuit de Raad van Kerken in Friesland

Daarna werd deze verklaring ook door alle deelnemers aan deze viering ondertekend.
Hierbij roept Kleurrijk Fryslân de Friese bevolking op om ook deze verklaring voor respect en verdraagzaamheid te ondertekenen. Ook op deze site kunt u deze actie ondersteunen door hier uw gegevens achter te laten of hier om de verklaring met intekenlijst te downloaden, te ondertekenen en op te sturen naar Kleurrijk Fryslân. Alle handtekeningen en ondersteuningen worden door Kleurrijk Fryslân verzameld en in de migrantenweek van 2007 aangeboden aan de commissaris van de koningin in Friesland, de heer E. Nijpels.

[wppa type=”slideonlyf” album=”12″][/wppa]